Articol despre Ruletă

Cum să joci ruletă?

Ruleta este un joc pe cât de simplu, pe atât de incitant. Urmărești cum dealerul aruncă o minge în jurul roții și faci pariuri referitoare la locul unde va ateriza. Cu atât de multe moduri de a juca și de a câștiga, ruleta merită cu siguranță o șansă data viitoare când te vei afla într-un cazino online sau offline.

Noțiuni de bază

Pe măsură ce mingea se învârte în jurul roții de ruletă, pune jetoanele pe numerele preferate, pe culoarea (atât timp cât este roșu sau negru) sau pe o combinație a celor două. Poți paria pe numere 1 până la 36, care alternează în culori între roșu și negru, plus 0 și 00, care sunt verzi.

Înainte de a te așeza la o masă, identifică lista cu pariurile minime din interiorul și din exteriorul ruletei. În cazul în care minimul pariului exterior este de exemplu de 5 dolari, înseamnă că fiecare pariu exterior trebuie să fie minim 5 dolari. Dacă minimul interior este de 5 dolari, înseamnă că suma totală pe care vei paria pe interior trebuie să fie de cel puțin 5 dolari.

Ce trebuie să ai în vedere

  1. Pentru a face pariurile, pune jetoanele în pătratele alese de pe macheta numerotată. Poți alege să faci „pariuri interioare”, „pariuri exterioare” sau ambele.
  2. Pariurile interioare sunt realizate pe numere individuale sau grupuri mici de numere din interiorul mesei.
  3. Pariurile exterioare sunt plasate pe marginile exterioare ale ruletei. Poți paria că va apărea orice număr roșu sau orice număr negru, numere impare sau impare, sau chiar grupuri mari de numere.
  4. Poți paria până în momentul în care dealerul anunță încetarea pariurilor pentru a putea juca jetoanele.
  5. Urmărește bila și fii atent la locul în care se oprește pentru a vedea dacă ai câștigat.

Trebuie să ai în vedere că ruleta este un joc al întâmplării pure – îndemânarea și strategia nu fac parte din ecuație. Nu contează dacă câștigi de trei ori la rând sau 30, șansele tale pe fiecare rotire sunt întotdeauna aceleași. Singurul lucru pe care îl poți controla este cât de mult pariezi, cât timp joci și cât de des.

Toate jocurile de ruletă se învârt în jurul aceluiași concept: faci pariuri și urmărești bila învârtindu-se în jurul roții. Dar ce este frumos este că nu trebuie să te limitezi la același joc de ruletă tot timpul. Acest lucru este valabil mai ales în cazul ruletei online, unde există o multitudine variante diferite. Iată câteva tipuri de jocuri de tip ruletă.

Ruleta americană

Aceasta este una dintre versiunile clasice ale ruletei, roata americană având 38 de numere. În majoritatea cazurilor, ruleta americană are o margine de casă de 5,26%; dar versiunea online prezintă, de regulă, regula „la partage”, care plătește jumătate înapoi la pariurile cu bani atunci când bila aterizează pe 0 sau 00. Acest lucru aduce avantajul casei până la 2,63%. Cu alte cuvinte, este o variantă avantajoasă pentru oricine.

Common Draw Roulette

Cei care apreciază senzația jocului într-un cazinou terestru, cu siguranță apreciază ruleta clasică. Varianta online nu diferă prea mult, tot ce e nevoie să faci este să faci pariurile și să alegi numerele, iar apoi să aștepți ca norocul să îți surâdă. Singura diferență este că atunci când joci online ești nevoit să aștepți ca ceilalți jucători să își încheie selecțiile.

Ruleta europeană

Majoritatea jucătorilor aleg acest tip de ruletă atunci când vizitează un cazino terestru. Ruleta europeană conține 37 de numere și are o limită doar de 2,70% pentru casă. Având în vedere acest fapt, este ușor să înțelegem de ce atât de multe legende de ruletă de-a lungul anilor și-au pus toată averea pe ruletele europene.

Ruleta Zoom

Te-ai enervat vreodată încercând să vezi acțiunea când joci ruletă online? Ruleta cu zoom este soluția perfectă, deoarece atunci când învârți roata, ecranul mărește ceea ce se întâmplă. Așadar, vei avea o perspectivă mult mai apropiată asupra modului în care se întâmplă rotirea – aproape ca și cum v-ați afla într-un cazino real!