Articol despre jocul de Bingo

Jocul de bingo! Distracție maximă cu sume minime

Bingo este poate cel mai popular joc din întreaga lume. Există două moduri generale de a juca bingo, biletele convenționale cu 75 de numere sau biletele cu 90 de numere. Deși online putem opta pentru oricare variantă, jocul cu 75 de numere este mult mai popular în America de Nord, în timp ce varianta cu 90 de numere se joacă peste tot în lume. Indiferent de variante, regulile rămân aceleași.

O serie de jocuri de bingo durează de obicei mai mult de o oră și poate oferi mai multă distracție la un cost mai mic decât un blackjack sau poker. În jocul de bingo convențional, jucătorii primesc un bilet prevăzut cu o grilă de cinci rânduri orizontale și cinci coloane verticale. Fiecare bilet de bingo are cinci numere în fiecare rând, cu excepția coloanei 3 care are un spațiu liber în pătratul din mijloc.

În ceea ce privește bilele de bingo, acestea sunt numerotate individual de la 1 la 75 și sunt amestecate împreună, pentru ca apoi să fie selectate pe rând, în mod aleatoriu.

Pe măsură ce fiecare bilă este selectată este anunțat numărul inscripționat. Apoi, fiecare jucător marchează numerele corespunzătoare de pe bilet.

La începutul fiecărei sesiuni se anunță un model de joc prestabilit, împreună cu premiul disponibil. Când un jucător marchează toate numerele de pe bilet în modelul de joc predeterminat corect, acel jucător strigă „Bingo!”. Odată ce biletul este verificat ca fiind corect, acel jucător este desemnat câștigător.

Pentru a câștiga jocul, un bilet trebuie să aibă marcate cinci spații într-o coloană verticală, un rând orizontal sau de-a lungul uneia dintre cele două diagonale ale biletului.

Există multe modele câștigătoare care pot fi utilizate în jocul bingo. De exemplu, varianta câștigătoare poate fi alcătuită din numere care formează forma literele X, T sau L. Sunt, de asemenea, populare jocurile „obișnuite” sau „blackout” în care participanții trebuie să bifeze toate cele 24 de numere de pe biletul de bingo pentru a câștiga.

În fiecare sesiune, jucătorul are responsabilitatea de a identifica modelele de joc. Un flashboard sau monitoare sunt frecvent întâlnite în sălile de bingo pentru a ajuta participanții să identifice ușor modelele de joc.

Multe săli de bingo vând bilete de tragere în timpul și între sesiunile de bingo. Tabele Tull sunt similare cu biletele de loterie, prin faptul că jucătorii pot câștiga premii instant. Acest joc suplimentar adaugă o doză suplimentară de suspans la sesiunea de bingo, sporind în același timp șansa de a câștiga mai multe premii.

Pentru a juca tot ce e nevoie să faci este să achiziționezi unul sau mai multe bilete de bingo.

De obicei, există o sumă „buy-in” care este minimul pentru înscrierea la joc. Suma de cumpărare pentru fiecare sesiune creează o sumă de bani care finanțează premiu în numerar sau obiecte de valoare. De obicei, o sesiune de bingo include o serie de jocuri individuale care se încheie cu un joc obișnuit în care se acordă marele premiu.

Jocul cu 90 de numere

O variantă mai populară în Europa este jocul de Bingo cu 90 de numere.

În cadrul acestui joc există nouăzeci de bile, iar fiecare jucător trebuie să achiziționeze un bilet cu trei rânduri orizontale, fiecare rând având cinci numere, restul rândului cuprinzând un spațiu liber. Bilele sunt extrase aleatoriu printr-un sistem bine pus la punct, iar un bilet este câștigător când pe el se regăsesc pe un singur rând orizontal toate cele cinci numere strigate.

Deși la origini jocul de bingo a apărut în cazinourile terestre, la acest moment tot mai mulți jucători se bucură de posibilitatea de a miza online. De altfel, dacă pui accentul mai mult pe distracție, atunci cu siguranță vei vrea să îți îndrepți atenția spre cazinourile online. În cele mai multe cazuri, veți putea juca cu o sumă foarte mică, șansele de câștig fiind însă destul de reduse.

Un alt avantaj pe care jocul online îl oferă este posibilitatea de a încerca mai multe variante simultan, cu un efort minim.