Articol Blackjack

Patru pași pentru un joc de Blackjack perfect

Blackjackul este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate jocuri de noroc. Deși nu este un joc dificil, cu reguli exagerate, există câteva aspecte pe care e nevoie să le ai în vedere atunci când iei decizia de a-ți încerca norocul.

În primul rând, trebuie să fii foarte conștient de faptul că obiectivul tău este să-l învingi pe dealer.

De asemenea, este important de avut în vedere faptul că mâinile celorlalți jucători de la masă nu au nicio legătură cu câștigarea jocului de Blackjack așa cum se întâmplă în jocurile de poker. La Blackjack ești doar tu împotriva dealerului, deși vor exista voci care vor încerca să te convingă că participi la un joc de echipă.

Cum determini valoarea totală a unei mâini?

Blackjack este jucat cu un pachet convențional de 52 de cărți de joc.

Cărțile de la 2 până la 10 reprezintă valoarea lor exactă, adică un 2 contează ca 2, un 9 contează ca 9 și așa mai departe.

Cărțile cu simboluri (J, Q, K) contează ca 10.

Asul poate conta ca 1 sau 11 în funcție de valoarea care ajută cel mai mult mâna.

Blackjackul este de obicei jucat la o masă semicirculară care poate găzdui un număr diferit de jucători. Cele mai obișnuite mese reunesc 7 jucători (sau 7 „locuri”), dar există și mese care permit doar 5 jucători și alte mese cu 12 locuri. Dealerul stă în spatele mesei, iar jucătorii se așază pe cealaltă parte.

Blackjackul este jucat în mai multe variante, în funcție de numărul de punți, cele mai obișnuite variante fiind cele cu 6 sau 8 punți. Iată prezentarea de bază a unei runde de blackjack:

  1. Jucătorul cumpără jetoane
  2. Jucătorul plasează un pariu
  3. Dealerul oferă cărți celor de la masă
  4. Jucătorul decide cum să joace mâna
  5. Dealer joacă mână
  6. Efectuarea plăților

Un aspect interesant în jocul de blackjack este că fiecare decizie pe care o iei este importantă, spre deosebire de alte jocuri de noroc unde cel mai important aport este adus de soartă. În cazul jocului de blackjack, poate fi dificil să alegi strategia potrivită atunci când ești începător. Vestea bună sunt că poți juca blackjack perfect de fiecare dată dacă ții cont de 4 pași simpli.

1. Uită-te la scorul tău

Fiecare mână de blackjack începe odată cu primirea a două cărți cu fața în sus. Trebuie să te uiți la aceste cărți pentru a decide ce decizie vei lua: hit (pariezi), stand (stai), split (împarți) sau double down (dublezi).

Întotdeauna ai opțiunea de a paria sau de a sta după ce primești primele două cărți. Poți opta pentru split, deci să împarți mâna, doar în cazul în care ai în mână o pereche de cărți. În funcție de regulile mesei, dublarea poate fi posibilă doar la un anumit scor.

2. Uită-te la Upcard-ul dealerului

Upcard-ul este cartea pe care dealerul o pune cu fața în sus (deci cea vizibilă).

În general, trebuie să fii mai agresiv atunci când dealerul are o carte bună. Este posibil să ai nevoie de un scor puternic pentru a-l învinge.

Cu toate acestea, propriul scor contează cel mai mult spre a decide ce strategie va urma să adopți.

3. Verifică un grafic de strategie pentru Blackjack

După ce cunoști scorul primelor două cărți și cartea dealer-ului, este util să verifici un grafic de strategie pentru Blackjack. O astfel de diagramă arată ce decizie ar trebui să iei în funcție de fiecare situație.

Un grafic de strategie de tip blackjack este, în esență, o scurtătură pentru a lua decizia corectă de fiecare dată. Poți găsi cu ușurință astfel de grafice online. Strategia de bază este modalitatea optimă de a juca matematic pentru fiecare combinație de mână a jucătorului și cartea de sus a dealer-ului. Schema a fost creată de un computer care a jucat milioane de runde de blackjack și a determinat cel mai bun mod de a juca fiecare combinație de mână pe baza a ceea ce a funcționat cel mai des pentru jucători.

4. Propune-ți să faci cel mai bun joc

Ultimul pas este să faci pur și simplu jocul cel mai bun în funcție de ceea ce arată graficul de strategie. Fii atent la cărți, cât și la restul jucătorilor. Bucură-te de joc și mizează inteligent!